Čačani u Rusiju izvezli 600 tona jabuka

Bez autora
Mar 11 2012

Udruženje "Čačanska jabuka"do sada je na tržište Rusije izvezlo oko 600 tona jabuka prošlogodišnjeg roda, a za nekoliko dana uslediće nove isporuke na to tržište. Otkupna cena je nešto manja od prošlogodišnje, za neke sorte i do 30 posto, ali su voćari zadovoljni jer imaju velike zalihe. Trenutno se za kilogram plodova prve klase dobija od 40 do 60 dinara,u zavisnost od sorte. Najbolju cenu ima "greni smit", ali je njegova ponuda još nedovoljna. Voćari iz čačanskog kraja, koji su među najvećim proizvođačima u Srbiji, kažu da su zasadi jabuke znatno bolje od ostalih voćnih vrsta podneli izuzetno niske temperature protekle zime. Zbog toga se, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, a primene odgovarajuće agrotehničke mere, može očekivati dobar rod.

Čačani u Rusiju izvezli 600 tona jabukaUdruženje "Čačanska jabuka"do sada je na tržište Rusije izvezlo oko 600 tona jabuka prošlogodišnjeg roda, a za nekoliko dana uslediće nove isporuke na to tržište.

Otkupna cena je nešto manja od prošlogodišnje, za neke sorte i do 30 posto, ali su voćari zadovoljni jer imaju velike zalihe. Trenutno se za kilogram plodova prve klase dobija od 40 do 60 dinara,u zavisnost od sorte. Najbolju cenu ima "greni smit", ali je njegova ponuda još nedovoljna.

Voćari iz čačanskog kraja, koji su među najvećim proizvođačima u Srbiji, kažu da su zasadi jabuke znatno bolje od ostalih voćnih vrsta podneli izuzetno niske temperature protekle zime. Zbog toga se, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, a primene odgovarajuće agrotehničke mere, može očekivati dobar rod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik